E-mail info@artisterforfred.se

Melodifestivalen 2015 bjuder på spännande artister

Snart är det dags för nästa omgång av den populära sångtävlingen Melodifestivalen och i dagarna presenterades de första 14 bidragen – men det var nog ingen som blev direkt förvånad över vilka artister som ställer upp.

sångMelodifestivalen, eller Schlagerfestivalen som den från början hette, har roat Europa sedan sent 1950-tal. Och nu är det snart dags för nästa omgång. Men de artister som ställer upp i festivalen är dessvärre ingen överraskning, dels för att många bidrag läckt ut sedan tidigare och dels för att artisterna inte heller är speciellt överraskande – vilket tyvärr varit ett genomgående tema för festivalen de senaste åren. Namn som till exempel är vanliga i dessa sammanhang, och som är med i kommande festival, är bland annat Sanne Salomonsen, Magnus Carlsson och Andreas Johnson. Dessutom kommer även några tv-personligheter att ställa upp i tävlingen så som Andreas Weise som är känd från Idol och nu senast arbetat som programledare i Idol Extra och ett annat namn från tv-världen är Samir Badran som gjort sig ett namn i skandalsåpan Paradise hotel. Så vi får väl se om tävlingen kommer att bli något att hurra över.

Stora som små tittar

Trots att tävlingen fått utstå en hel del kritik under de senaste åren gällande omröstningsregler, artister och programledare är formatet ändå något som lockar både barn och vuxna. Till exempel har vi tidigare skrivit om hur man kan ha barnkalas med Melodifestivalen-tema, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här. Dock håller vi med skribenten i DN som uttrycker att det säger något om tävlingen när artisten man mest blir exalterad över är Eric Saade. Likaså håller vi med när hon säger att hon hoppas på att mer spännande artister så som Agnes ska dyka upp på deltagarlistan – och vad hon mer säger kan du läsa här.

Artister i Melodifestivalens första deltävling 7 februari är:

  1. Jessica Andersson
  2. Behrang Miri & Victor Crone
  3. Dollystyle
  4. Molly Pettersson Hammar
  5. Elize Ryd & Rickard Söderberg
  6. Daniel Gildenlöw
  7. Eric Saade