E-mail info@artisterforfred.se

Fler borde använda musik för att främja fred

Vi vill här lyfta fram en artist, sångerska, musiker och låtskrivare som är både känd för sin mångsidiga musik, sin vackra sångröst, sina kreativa musikvideos och för att hon använder musiken som ett vapen för fred. Vi pratar om Angélique Kidjo! Och vi bjuder på en av hennes kreativa musikvideos här:

I ett reportage som gjorts om henne i Kuriren säger hon såhär:

– Musik är ett vapen för fred. Musiker kan mobilisera människor, få dem att skänka pengar och sätta fokus på orättvisor i världen. Det upptäckte jag vid konserten för Nelson Mandela.

Och det här är precis vad vi står för och vill uppmuntra. Vi tycker att fler band och artister borde gå i hennes fotspår och försöka göra en vinst som de istället kan dela med sig av till välgörenhet eller för att främja fred. Nu förstår vi förstås att det kan vara svårt för exempelvis ett nystartat band att göra samma saker som Angélique Kidjo eftersom hon är en väldigt imponerande kvinna. Bland annat har hon utnämnts till en av världens 100 mest inspirerande kvinnor och en av de 40 mäktigaste i Afrika. Alltså är det inte konstigt om hon kan uträtta lite större dåd än många andra artister eller band. Dock tycker vi inte att det är fel att låta sig inspireras! Många bäckar små heter ju uttrycket och även småsaker kan hjälpa. Ni kanske inte har råd att skänka alla intäkter från konserten till välgörenhet? Men kanske kan ni köpa pins på bandbutiken och sälja med liten vinst som kan skänkas bort? Eller varför inte bandbutikens bandtröjor som även de borde kunna generera en viss vinst? Så länge man låter sig inspireras och jobbar åt rätt håll, även med små medel, tycker vi att man gör rätt. Så det så.