E-mail info@artisterforfred.se

En resa att minnas

I många år nu har artister årligen engagerat sig i att få fred på jorden. Något av det största man kan engagera sig i, men är det några som kan påverka så är det våra kända och omtyckta artister. Helt enkelt ett väldigt bra initiativ! Varje år åker till exempel ett stort gäng från Sverige ner till Afrika och har konserter för att stötta de fattiga samt umgås med dem och får mer förståelse. Ett mycket viktigt och bra engagemang som alltid uppskattas väldigt mycket.Barn i Etiopien

Trenden startade på allvar 1984 då Bob Geldof drog ihop musikeliten och anordnade en stor konsert på Wembley Stadium och kallade allt för Band Aid. I samband med detta släpptes även en en singel som drog in 102 miljoner kronor till Afrika. Tjugo år senare, 2004 var det dags igen. Då skrev man såhär på svd.se:

För tjugo år sedan släpptes Live aid-singeln Do they know it”s Christmas för att stöjda de svältande i Etiopien. Skivan sålde i miljoner och på Wembley Stadium uppträdde hur många artister som helst, som dokumenterats på en gigantisk Live aid-dvd som just släppts. Här sjunger Beach Boys sin sommarhit Good vibrations, Sting gör Money for nothing med Dire Straits, Queens sångare Freddie Mercury får igång en enorm allsång på We will rock you, Jack Nicholson presenterar The Who, Bette Midler introducerar Madonna som sjunger Get into the groove rakt upp och ner, McCartney gör Let it be, en fet Ozzy sjunger Paranoid och i finalen gungar rockaristokratin i sin julsång.
Mottagandet av singeln 1984 var blandat. Morrissey uttryckte sig så här: ”Man kan bry sig om Etiopiens folk, men det är en annan sak att dagligen utsätta Englands folk för tortyr”.

När nu Sveriges bästa artister ägnar sig av välgörenhet i form av att sjunga är det en otrolig sak. Det som dock kan vara lite synd är att många här hemma inte får se det fina arbete som de gör. Genom att ordna snygga fotoböcker hos oss, det vill säga Japanphoto.se, kan man enkelt visa alla i Sverige hur det går till där nere. Dessutom är det ännu ett sätt att få in pengar till behövande, genom att sälja fotoböcker.